Læringsspil

Læs her hvad udvikling af læringsspil kan gøre for jeres organisation

Gamification og læringsspil som organisationsudvikling

Læringsspil og gamification vinder indpas i organisationer rundt omkring. Og det er ikke uden grund. Når vi spiller kan vi suspendere hverdagen for en stund og træde ind i et “fælles tredje”. Vi kan øve os og lave fejl. Vi kan samarbejde på nye måder. Og vi kan udfordre de eksisterende kulturer. Alt sammen noget, der bidrager til udvikling og læring.

Men hvorfor ikke udvikle jeres egne spil? Udvikling af egne spil gør jer skarpere på de udfordringer, I gerne vil løse. I bliver bedre til at formulere problemer og mulige løsninger. Og I bliver bedre til at samarbejde. Og udvikling af læringsspil er en kreativ og engagerende måde at arbejde med lokale problemstillinger på. 

Ud over udvikling af egne læringsspil, har jeg understøttet udviklingen af spil, fx på Vejle Kommunes Innovationssommerskole, sammen med undervisere og vejledere fra sundhedssektoren, samt med konsulenter og forskere fra Københavns Universitet.

Når man udvikler sine egne læringsspil, får man praksisnære redskaber til at løse konkrete problemstillinger – tilmed på en sjov og involverende måde. Og selve processen med at udvikle spillet er organisationsudviklende i sig selv.

Innovationsdiamantsspillet

Sammen med Sune Nygaard og Lars Henrik Nielsen har jeg udviklet Innovationsdiamantspillet. Spillet er baseret på innovationsforsker Lotte Darsø’s teori. Gennem spillet opnår deltagerne kendskab til de fire væsentlige roller i innovationsprocesser, nemlig; Gartneren, Hofnarren, Konceptudfolderen og Vidensdetektiven. 

De fire roller er hver især vigtige i en innovationsproces, fordi de tilsammen sikrer, at innovationsprocessen balancerer mellem divergente og konvergente processer, mellem vilde ideer og “sund fornuft”.

I kan træne jeres innovative mindset ved at spille Innovationsdiamantspillet. Jeg faciliterer dagen og leverer fagligt input om innovation og de fire roller, og herefter får I erfaring med de fire roller gennem spillet, som er designet til at optimere udviklingen af et innovativt mindset. De indbyggede læringskort sikrer, at den viden og de erfaringer, I opnår undervejs, kan bringes med ind i jeres dagligdag. Kontakt mig for at høre mere om mulighederne for en procesdag med innovationsdiamantspillet.

Innovationsspillet på Creativity World Forum

I 2017 havde vi fornøjelsen af at præsentere og facilitere Innovationsspillet for et internationalt publikum til Creativity World Forum i Aarhus. Du kan se billeder og reaktioner fra dagen her i videoen.

Skab jeres eget læringsspil

Jeg har faciliteret udviklingen af spil sammen med masterstuderende på Aarhus Universitet, på Vejle Kommunes Innovationssommerskole, med Center for Inter- og parallelsproglighed fra Københavns Universitet og mange, mange andre. 

Kontakt

Kontakt mig for en uforpligtende samtale om, hvordan I kan komme i gang med at udvikle lærings- og organisationsudviklingsspil.